Unelmatyö hyvinvointiohjaajana

IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutus on otettu avoimin sylin ja lämmöllä vastaan. Moni meistä haluaisi voida paremmin ja nauttia elämästä vielä vähän enemmän. Moni haluaisi rakentaa unelmatyönsä laaja-alaisesti hyvinvoinnin ympärille, jotta voisi paremmin tukea myös asiakkaitaan kohti kestävää, tervettä elämänmuutosta. Filosofi Frank Martelan kiteytys elämän tarkoituksesta kuvaa mielestäni huikean hienosti, miksi hyvinvoinnin parissa työskentely on niin monen unelmatyö.

“Elämän merkitys on tehdä itselleen merkityksellisiä asioita siten, että tekee itsestään merkityksellisen muille ihmisille.” – Frank Martela

Mitä sitten tarkoittaa hyvinvointiohjaaja? Mitä ohjaaja tekee ja missä hän työskentelee? Olen koonnut sinulle 5 tärkeintä hyvinvointiohjaajan tehtävää ja 10 mahdollista hyvinvointiohjaajan työpaikkaa. Muista, että vain mielikuvitus on rajana. Jokainen meistä haluaa tulla kohdatuksi ja tsempatuksi elämänmuutosten äärellä.

5 tärkeintä hyvinvointiohjaajan tehtävää
1. Läsnäolo ja kiireettömyys asiakkaan kohtaamisessa. Yhteiseen hetkeen pysähtyminen keskittyen.
2. Kuuntelu ja kuuleminen. Läsnäoleva ohjaaja kuuntelee nekin sanat, jotka jäävät sanomatta. Yhteisessä hetkessä asiakas puhuu, ohjaaja kysyy ja kannustaa.
3. Kunnioittaminen ja luottaminen. Hyvinvointivalmennuksessa askellamme ravitsemuksen, aktiivisuuden, palautumisen ja muiden ennalta suunniteltujen aiheiden äärellä. Asiakkaan ikiomat oivallukset vievät häntä kuitenkin parhaiten eteenpäin. Hän on oman elämänsä paras asiantuntija.
4. Kannustaminen ja rinnallakulkeminen. Jokainen pieni askel on askel kohti ihanampaa eloa. Hyvinvointiohjaaja auttaa näkemään onnistumiset ja tukee asiakkaan vahvuuksia lisäten luottamusta hänen omiin unelmiinsa.
5. Kysyminen ja ajatteluttaminen. Ohjaajan avoimen neutraaleilla kysymyksillä luodaan mahdollisuuksia nähdä asioita useammalta kulmalta. Sopivasti kysymyksiä antaa ajattelemisen aihetta, muttei vie tilaa oivalluksilta.

10 hyvinvointiohjaajan työpaikkaa:
1. Oma koti: asiakkaan kohtaaminen fyysisesti, videopuheluna tai soittaen puhelimella
2. Asiakkaan työpaikka: yksilöohjaukset, ryhmävalmennus, tyky-päivät, tuki työnohjaukselle
3. Asiakkaan koti: yksilöohjaukset
4. Kauneushoitola tai muu hoitola: asiakkaan kokonaishyvinvointia tukevat palvelut
5. Hieroja ja fysioterapeutti: asiakkaan kokonaishyvinvointia tukevat palvelut
6. Koulu: työyhteisö, oppilaiden iltapäivätoiminta
7. Hoitolaitokset: Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toimijoita tukevat palvelut
8. Ystävien tapaamiset
9. Kurssit, viikonloput, hyvinvointihetket
10. Koko maailma

IhanaElo-ohjaaja voi valmistuttuaan käyttää myös nimikettä LovelyLife Coach. Kysymys kuuluu enemmänkin, missä haluaisit työskennellä? Maailman on auki sinulle. Hyvinvointia ja rinnallakulkemista tarvitaan kaikkialla. Kestävästä elämänmuutoksesta haaveileva kaipaa tuekseen aitoa kohtaamista ja hänen oman elämänsä äärelle pysähtymistä.

Saijan sanoin vielä tunnelmia IhanaElo-ohjaajakoulutuksen ääreltä:

“IhanaElo -ohjaajakoulutuksessa on päässyt pysähtymään itsensä äärelle, asettamaan oman hyvinvoinnin etusijalle, mikä on tuonut rutkasti lisää energiaa arkeen. Koulutus on kehittänyt omaa ajattelua tietoisemmaksi ja antanut rohkeutta tehdä valintoja hyvinvointi edellä. Opintokokonaisuus on monipuolinen, joustava ja Alisa ihana rinnallakulkija. Lämmin suositus kaikille ihanammasta elosta haaveileville ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.” – Saija

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen https://www.ihanaelo.fi/hyvinvointiohjaaja/

zh_CN简体中文